Voorwaarden Kittens


Het kitten is volledig ingeënt en meermaals ontwormd bij de overdracht naar de nieuwe eigenaar. Ook is een identificatiechip ingebracht (de toekomstige eigenaar dient deze zelf te registreren), is het kitten voorzien van een Europees paspoort, een originele stamboom van mundikat en eigendomsbewijs. Onze Kitten worden verkocht als huisdier, met een fokverbod (uitgezonderd poesjes voor cattery's die geregistreerd zijn als fokkerlid bij een erkende kattenvereniging). Tevens is een rabiës inenting mogelijk (verplicht voor kopers buiten Nederland) rabiës inenting is voor kosten van de koper (meerprijs). Onze Kittens worden verkocht met een Koopovereenkomst.


Voor de reservering van een kitten verlangen wij de helft van het aankoopbedrag als aanbetaling, cash te voldoen. 
Teruggave hiervan vindt niet plaats bij annulering uwerzijds, wel indien Cattery Boeddha het kitten om redenen niet bij u kan plaatsen.
Het resterende bedrag dient te zijn overgemaakt voor de overdracht van het kitten naar de nieuwe eigenaar. Een kitten is in optie als het kraambezoek telefonisch is ingepland.
Voordat het reserveringsbedrag ontvangen is blijft de status van het kitten in optie en is de koop niet definitief.
Zodra de aanbetaling ontvangen is, krijgt het kitten de status besproken en kan dus niet meer gereserveerd worden voor een andere geïnteresseerde. Bij reservering mag de koper zelf een naam voor het kitten opgeven voor registratie van de stamboom.

Onze Kittens worden verkocht als huisdier / huiskat, onze Kittens worden niet verkocht om mee te fokken (uitgezonderd poesjes voor Cattery's die geregistreerd zijn als fokkerlid bij een erkende kattenvereniging).
De afspraken hieromtrent zullen beschreven staan in de koopovereenkomst.

Bij de overdracht van het kitten naar de nieuwe eigenaar dient een koopovereenkomst door beide partijen te worden ondertekend. Dit is niet meer dan het op papier vastleggen van een algemeen gebruikelijke gang van zaken en heeft tot doel duidelijkheid te krijgen over de aangegane overeenkomst beiderzijds.

Als u naar een kitten wilt komen kijken als u bent geselecteerd als potentiële kittenkoper dan kan dit op afspraak vanaf 5 weken na de geboorte omdat wij de kittens in de eerste weken extra willen beschermen voor contact met mogelijke ziekteverwekkers van buitenaf. Ook vragen wij u op dezelfde dag dat u onze cattery bezoekt die zelfde dag geen andere cattery te bezoeken vanwege het overbrengen van mogelijke eventuele ziekteverwekkers van het ene dier op het andere, immers de kittens zijn erg vatbaar in deze levensfase.

Wij behouden ons te allen tijde het voorrecht om de koop te annuleren of te weigeren als wij er geen goed gevoel bij hebben, kopers niet geschikt achten.
We hebben de wens dat het kitten in zijn of haar nieuwe huis op zijn minst net zo liefdevol en goed verzorgd worden, als ze door ons gedaan is vanaf de geboorte. Mochten wij hierover twijfel hebben of over de intentie van de nieuwe eigenaar of als blijkt dat de nieuwe eigenaar het kitten koopt uit naam van iemand anders, dan word de koop door ons geannuleerd en de koopovereenkomst ontbonden, zonder teruggave van de aanbetaling.